TUM BYGGS Attefallshus

Vi har byggt många fantastiska Attefallshus genom åren och har god insikt och förståelse för vad våra kunder vill ha. Vi har valt att specialisera oss på attefallshus på grund av den stora efterfrågan som råder. Vi har hittat effektiva arbetssätt och minskat återkommande kostnader som ingår i processen från idé till färdigt Attefallshus. Ett Attefallshus kan ha många olika användningsområden. Det kan tex, användas som gäststuga, garage, extra utrymme för tonåringar, studio, poolhus, uterum etc. Du väljer!

För att du ska hitta rätt modell som passar just dig och din tomt har vi utvalda modeller som varierar i både storlek, funktion och utseende. Vi har i dagsläget åtta stycken arkitektritade modeller och givetvis kan du som beställare sätta din helt egna prägel med både fina tillval och kulörer. Har vi inte en färdig modell som passar dig så har vi duktiga arkitekter som hjälper dig hela vägen så att det blir enligt dina önskemål.

I augusti 2020 utökades den tillåtna storleken på Attefallshus från 25 till 30 kvm, även för hus som inte uppfyller kraven för komplementbostadshus. Därför är det äntligen fritt fram att bygga hus på 30 kvm med de funktioner du själv önskar och behöver – med eller utan kök, badrum och sovrum.

Så här går det till – vår process

När du som beställare anlitar Tum Bygg för att bygga ditt Attefallshus startar vi alltid med ett första möte för att ta del av dina önskemål och ser över förutsättningarna.

Därefter samordnar vi allt som behövs – grund och grävarbeten, måleri, glas, plåt, el etc. för att nämna något.

Som beställare kan du alltid vara säker på att vi gör jobbet enligt överenskommelse. Lång erfarenhet, goda resurser och ett brett kontaktnät garanterar ett slutresultat av rätt kvalitet.

Tum Bygg är din totalentreprenör med huvudansvar för hela projektet. Vi består av ca 30 medarbetare. Vi har kunniga snickare, skickliga specialister och ambitiösa arbetsledare och projektledare. Även om fackkunskapen, tekniskt kunnande och regelverk väger tungt i botten så är även den personliga kontakten mellan dig som beställare och oss som byggare direkt avgörande för resultatet.

REGLER & SNABBA FAKTA

Sedan den 1 augusti 2020 får Attefallshuset ha en byggnadsarea på högst 30 kvm oavsett om det är en komplementbyggnad eller ett komplementbostadshus. Om det ska användas som komplementbostadshus finns vissa undantag från utformningskraven och de tekniska egenskapskraven på byggnadsverk, tex kraven på tillgänglighet och användbarhet. Fakta och mer information om Attefallsregler finns att läsa på www.boverket.se och på byggnadsnämnden för den kommun där ni har tänkt placera huset.

AREA
Attefallshuset kan max vara 30 kvm utvändigt mått.

MÅTT
Attefallshus får vara max 4 m från mark till taknock. Attefallshuset får ej byggas närmare än 4,5 från tomtgräns. Om Attefallshuset ska byggas närmare tomtgränsen än 4,5 meter förutsätts grannarnas godkännande med ett skriftligt grannegodkännande. Attefallshuset får aldrig byggas närmare än 4,5 från väg eller allmänning.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Attefallshus 30 kvm kan användas både som komplementbostadshus i form av permanentbostad eller fritidshus men också som komplementbyggnad t.ex. garage, kontor, förråd eller gäststuga.

ANSÖKAN & ANMÄLAN
För att få bygga ett Attefallshus behövs en bygganmälan till byggnadsnämnden för er kommun där ni tänkt placera huset. Attefallshuset får inte uppföras förrän ni har fått ett godkännande och ett startbesked av byggnadsnämnden.